СЕВЕРНИ ОГАЊ

Житија руских светих од XV до XIV века

Свештеник Арсеније Арсенијевић

396 рсд (пдв укључен у цену)


Писмо: ћирилица
Повез: брош
Формат: 11x17 цм
Број страна: 283

Савременом истраживачу је веома тешко да пронађе и правилно утврди почетке хришћанства и хришћанске мисије у области савремене Русије. Сама историја овог народа у периоду када су балкански Словени већ ступили на животну позорницу тадашње светске и хришћанске цивилизације, обавијена је густом маглом. Оно што знамо о овој теми засновано је на општим претпоставкама и нагађањима, која су увек у складу са оном мишљу коју је поједини тумач усвојио као своје сигурно полазиште.

Ова кратка књижица нема за циљ неко ново истраживање или бацање нове светлости на до сада нам позната и усвојена сазнања, већ је писана са намером да да сажето излагање и опис живота светих личности које су обележиле почетке светог и блаженог хришћанског живота међу Русима.

Циљ приређивања једне овакве књижице је да се српски православни народ, који је у дубини свога бића истинољубив и братољубив, изблиза упозна са животима оних људи који су учинили да велика и нама блиска Русија постане истински православна и кроз сву своју историју христоцентрична и христољубива.